Grup de copii din Franța a ajuns în noaptea miercuri spre joi la UPU Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, joi, că în cursul nopții trecute, la ora 00:35, un grup de turiști francezi format din 19 copii cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani și un adult au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Cetățenii francezi au prezentat simptome precum febră, frisoane, scaune diareice, greață și vărsături. Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP) a anunțat că va demara imediat o anchetă epidemiologică pentru a investiga în detaliu meniul consumat de către grup, perioada de incubație a simptomelor și simptomatologia exactă a pacienților.

Potrivit declarațiilor însoțitorului grupului, aceștia au consumat cină la un restaurant în data de 17 octombrie, mic dejun la Hotelul unde sunt cazați pe 18 octombrie și prânzul la o pizzerie din Sfântu Ilie. Aceștia au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în noaptea de 18-19 octombrie 2023 la ora 00:35. Toți pacienții au fost consultați și li s-a administrat un tratament simptomatic. Trei copii și un adult au fost internați în spital, în timp ce ceilalți nu au necesitat internarea.

Pacienților internați li s-a ameliorat starea de sănătate după tratament și nu au mai avut scaune diareice,

O echipă mixtă din cadrul DSP Suceava va efectua o anchetă epidemiologică pe teren pentru a descoperi cauzele acestei toxiinfecții alimentare.


Intră acum și în grupul de