Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la invitația inspectorului general de la învățământ, Grigore Bocanci, la o întâlnire cu directori ale școlilor din județul Suceava.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate prioritățile care decurg din noua lege a învățământului 2023-2024, dar a ținut să prezinte câteva probleme stringente ce necesită mai multă atenție.
Astfel, președintele Flutur a spus că este nemulțumit de procentul scăzut de școli care sunt autorizate de DSP și ISU și a rugat directorii de școli ca împreună cu primarii să parcurgă toate etapele pentru autorizarea acestor unități de învățământ.
„Am discutat despre o strategie locală de combatere a consumului de droguri în rândul elevilor și al tinerilor, strategie în care să fie prinsă familia, biserica, școala și alte entități locale și să se meargă la cauză, iar acolo unde sunt familii cu părinți plecați în străinătate sau cazuri sociale deosebite, primăriile, consilierii sociali, consilierii locali, consilierii bisericești să aibă în atenție gestionarea problemelor sensibile. Organizatorii de evenimente la nivel local, dar și la nivel județean, trebuie să aibă ca atribuții la organizarea evenimentelor și combaterea consumului de droguri”, a spus Flutur.
El a vorbit și despre noua lege a salarizării profesorilor, pentru că s-a creat o inechitate și că sunt situații când un director are salariu mai mic decât un profesor al școlii respective.
Potrivit acestuia legea e pe parcurs parlamentar și este convins că se vor repara aceste lucruri.
„Am solicitat implicarea școlilor, în special a celor profesionale, în efectuarea practicii în parcurile industriale pe care le avem. Mă refer aici la parcul tehnologic de la Siret, unde se creează prototipuri de produse unice și se poate încuraja inițiativa tinerilor. Avem o bază foarte bine dotată în parcul industrial de la aeroport, avem un laborator pentru controlul alimentelor și depistarea alimentelor contrafăcute, unde elevii de la liceul alimentar și altele cu astfel de profile pot să facă practică. Am cerut implicarea elevilor în domeniul educației de mediu și în colectarea selectivă a deșeurilor”, a mai declarat președintele Flutur.
El și-a exprimat speranța într-o și mai bună colaborare între administrația publică județeană și unitățile școlare, care în ultimii ani au beneficiat de proiecte mari de modernizare mai ales că peste 140 de școli au fost modernizate, 108 beneficiază de dotare cu mobilier nou pe programe europene, 14 școli sunt pe programul școala verde și 12 școli au masa caldă.
Intră acum și în grupul de