Poliția Suceava anunță că încep înscrierile pentru școlile de agenți de poliție


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a anunțat începerea perioadei de înscrieri pentru școlile de agenți de poliție. Această campanie se va desfășura în perioada 18 octombrie 2023 – 5 noiembrie 2023, iar candidații vor avea ocazia să se înscrie pentru sesiunea de admitere care va avea loc între octombrie 2023 și februarie 2024.

În cadrul acestei campanii vor oferi locuri de învățământ postliceal candidaților care doresc să îmbrățișeze o carieră în domeniul poliției:

  1. Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, care pune la dispoziție 1340 de locuri, din care 20 sunt destinate candidaților romi și 10 candidaților din minorități.
  2. Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, cu un număr de 300 de locuri disponibile, din care 2 locuri sunt rezervate romilor și 2 locuri pentru candidații din minorități.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să îndeplinească mai multe criterii legale și specifice. Printre acestea se numără cetățenia română, domiciliul în România, vârsta minimă de 18 ani împliniți, absolvirea unui liceu cu diplomă de bacalaureat sau prezentarea unei adeverințe care atestă susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea 2023, precum și capacitatea de a se exprima clar și corect în limba română. De asemenea, candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic, printre alte criterii.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină numeroase documente, inclusiv cererea de înscriere, copii ale actelor de identitate, diplomele sau adeverințele de la liceu, certificatul de cazier judiciar, precum și o fotografie color de 9×12 cm. Toate detaliile și cerințele complete de înscriere pot fi găsite pe site-ul I.P.J. Suceava, la secțiunea „Carieră – Admitere școli postliceale sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024.”

Pentru mai multe informații sau întrebări suplimentare, puteți să sunați la numerele de telefon 0230203112 și 0230203114.


Intră acum și în grupul de