Gheorghe Flutur, bucuros că proiectul CJ Suceava, drumul Via Mariae cu plecare de la Putna, a fost premiat de Rețeaua Europeană de Turism Cultural


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni seara, că un alt proiect de succes al Consiliului Județean Suceava a primit o recunoaștere europeană după ce Rețeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN), a acordat locul doi proiectul „Via Mariae – Drumul Reconcilierii”, depus de CJ Suceava, la categoria Turism Spiritual, Religios și de Pelerinaj.

„Anul 2023 este anul în care turismul bucovinean a primit cele mai multe, cele mai apreciate distincții și recunoașteri. La începutul anului, Federația Europeană a Jurnaliștilor din Turism (FIJET), a desemnat Bucovina destinație turistică de top. Apoi, Bucovina a fost desemnată Destinația Anului, datorită zestrei extraordinare de mănăstiri și biserici, dintre care vom da exemplu aici pe cele de la Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Mănăstirea Humorului și Mitocul Dragomirnei. Acum, proiectul Via Mariae a primit o recunoaștere europeană foarte importantă”, a declarat Flutur.

El a reamintit că CJ Suceava a lansat programul Pelerin în Bucovina, în 2011 cu o călătorie din centrul Vienei către Mănăstirea Putna.

„De-a lungul anilor am organizat mai multe rute de pelerinaj în care am inclus biserici și mănăstiri ortodoxe, biserici catolice, biserici armenești, dar și trasee turistice din sate tradiționale, care prezintă în oferte trasee de pelerinaj. Reamintim pelerinajul anual la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, pelerinajele spre Bazilica de la Cacica, pelerinaje pe jos, pe biciclete, pe motociclete sau călare, apreciate și îmbrățișare tot mai mult de turiști. Putna devine km 0 al turismului, al rutelor de pelerinaj, al celor 3 mari rute: Drumul lui Ștefan cel Mare, Via Transilvanica și Via Mariae”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de