Intră acum și în grupul de
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost gazda unui important eveniment desfășurat luni, 23 octombrie, având ca temă „Drogurile și consecințele generate de consumul acestora”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept și Științe Administrative a USV, cu scopul de a educa tinerii în ceea ce privește informarea, prevenirea și combaterea consumului de droguri în societatea contemporană.
Profesorul universitar dr. Ștefan Purici, prorector al USV, a deschis evenimentul subliniind importanța acestuia și disponibilitatea universității de a organiza astfel de acțiuni în parteneriat cu instituții publice abilitate, recunoscând utilitatea lor în contextul actual.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a județului Suceava și a inclus prezentări din partea unor invitați de seamă din ATOP. Printre aceștia s-au numărat Bogdan Apetroae, procurorul șef al DIICOT, psihologul Simona Sava de la Agenția Națională Antidrog (ANA), Anca Nicoară, șefa serviciului la Direcția Națională de Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava, preotul Ovidiu Macovei, reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și medicul psihiatru Irina Bălăuță de la Spitalul Județean Suceava.
La eveniment au participat și reprezentanți ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică, precum ing. Tudor Plăcintă, președinte, subprefectul județului Suceava Cristian Șologon, generalul de brigadă Ionel Postelnicu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, comisarul șef de poliție Adrian Buga, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisarul șef Cezar Ciorțeanu, șeful Serviciului de Poliție de Frontieră Suceava, căpitanul Ionuț Cobziuc, șeful Centrului Operațional ISU Suceava, Nicolae Maftei, director adjunct al Direcției de Poliție Locală Suceava, precum și consilieri județeni și reprezentanți ai comunității sucevene.
De asemenea, două clase de a XII-a de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava au participat la eveniment, sub coordonarea doamnelor profesoare Carmen-Constanța Chiaburu și Monica Amariei, alături de cadre didactice și studenți ai universității.
Facultatea de Drept și Științe Administrative a apreciat evenimentul ca fiind deosebit de util, având în vedere specializările sale în domenii precum Drept, Administrație Publică, Poliție Locală, Drept Penal și Criminalistică, Management și Administrație Europeană. Absolvenții acestor specializări vor desfășura activități de prevenire și combatere a consumului de droguri.
În cadrul evenimentului s-au discutat aspecte precum statistici privind evoluția consumului de droguri în timp și spațiu în funcție de categoriile de vârstă, efectele drogurilor asupra indivizilor și modalitățile de identificare a acestor efecte de către societate, cauzele care duc la consumul de droguri și măsurile de prevenire și combatere a acestui fenomen.
Activitatea a fost interactivă, cu dialog între reprezentanții autorităților și participanții la eveniment. De asemenea, s-a desfășurat o activitate practică care a inclus prezentarea tehnicilor și echipajelor specializate ale Jandarmeriei, Poliției și Poliției de Frontieră, utilizate în testarea și depistarea drogurilor.
Tinerii au arătat un interes considerabil față de acest eveniment, apreciind prezența specialiștilor în mijlocul lor și considerând că astfel de acțiuni vor contribui la reducerea traficului și consumului de droguri.
USV a mulțumit Autorității Teritoriale de Ordine Publică și celorlalți participanți pentru implicarea lor în desfășurarea evenimentului.
Intră acum și în grupul de