Număr record de locuri vacante pentru absolvenți cu studii superioare la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți din Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu o creștere semnificativă a ofertelor de locuri de muncă pentru absolvenți de toate nivelurile de studii, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți din Suceava se anunță a fi un eveniment important.

Potrivit AJOFM Suceava, până la data de 24 octombrie 2023, un număr de 259 de oferte de angajare au fost înregistrate la nivelul județului, dintre care 29% solicită studii universitare.

Bursa, care se va desfășura în Corpul E al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, cu începere la ora 10, și la sediul Punctului de Lucru din Fălticeni și Casa Germană din Rădăuți, unde evenimentul va începe la ora 9, va fi susținută de partenerii săi, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava și Unitatea de Analiză și Gestiune Previzională a Solicitării Pieței Muncii din cadrul Universității.

Bursa nu se limitează doar la ofertele de angajare; în cadrul evenimentului vor fi organizate și standuri informative și de suport pentru participanți. Acestea includ standul Formare profesională, unde se pot face înscrieri la cursurile de calificare organizate de AJOFM Suceava, Standul EURES, unde se oferă consiliere pentru căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European, precum și standuri dedicate tinerilor NEETs și celor cu diferite vulnerabilități, oferite de Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina cu facilități specifice pentru tineri.

Până la ultima monitorizare statistică efectuată la 24 octombrie 2023, s-au înregistrat 143 de locuri vacante la Suceava, oferite de 25 de angajatori, 90 de locuri vacante oferite de 17 angajatori la Fălticeni, și 26 de oferte de la 9 angajatori la Rădăuți.

De asemenea, angajatorii care participă la Bursa din Suceava oferă 72 de locuri vacante pentru absolvenții cu studii medii sau profesionale în domenii precum administrativ, transporturi, ospitalitate, construcții, fabricarea mobilei, fabricarea hârtiei și cartonului, industria alimentară, asigurări, pază, reparații autovehicule, comerț, dar și 71 de locuri vacante pentru absolvenții cu studii superioare specializați în inginerie, economie și contabilitate, design industrial, management, achiziții, proiectări, automatizări, industrie alimentară, imobiliare și investiții.

Toți agenții economici, persoanele în căutarea unui loc de muncă, precum și reprezentanții instituțiilor interesate de piața muncii sunt invitați să participe la Bursa generală pentru absolvenți, care va avea loc pe data de 27 octombrie 2023. Pentru informații și detalii organizatorice, puteți suna la numerele de telefon 0230 523279 și 0786290204 sau să vizitați pagina de Facebook www.facebook.com/ajofmsuceava.


Intră acum și în grupul de