DSP Suceava: În cazul grupului de francezi cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, probele de apă și aliment sunt conforme


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, ec. Daniela Marinela Odeh, a informat, joi, că probele de apă și alimente verificate în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară a unui grup de tineri din Franța sunt conforme și că se așteaptă și finalizarea investigațiilor de laborator pentru emiterea unei concluzii medicale.

„Referitor la situația grupului de cetățeni francezi cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, prezentați în UPU Suceava săptămâna trecută, vă informăm că rezultatul analizelor la probele de apă și aliment sunt conforme. Investigațiile de laborator necesare emiterii unei concluzii medicale nu sunt finalizate până la acest moment”, a precizat directorul executiv al DSP Suceava.

Ea a menționat că după obținerea tuturor rezultatelor de laborator va fi comunicat și rezultatul final al anchetei.

În urmă cu o săptămână un grup de turiști francezi format din 19 copii cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani și un adult au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Cetățenii francezi au prezentat simptome precum febră, frisoane, scaune diareice, greață și vărsături.

Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP) a demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru a investiga în detaliu meniul consumat de către grup, perioada de incubație a simptomelor și simptomatologia exactă a pacienților.

Potrivit declarațiilor însoțitorului grupului, aceștia au consumat cina la un restaurant în data de 17 octombrie, mic dejun la hotelul unde au fost cazați pe 18 octombrie și prânzul la o pizzerie din Sfântu Ilie. Aceștia au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în noaptea de 18-19 octombrie 2023 la ora 00:35. Toți pacienții au fost consultați și li s-a administrat un tratament simptomatic. Trei copii și un adult au fost internați peste noapte în spital, în timp ce ceilalți nu au necesitat internarea.


Intră acum și în grupul de