Omul de afaceri sucevean Bogdan Pascari, arestat de Judecătoria Sector 1


Intră acum și în grupul de

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari (37 ani) a fost arestat, joi seara, de Judecătoria Sectorului 1 București, la propunerea procurorilor Parchetului Sectorului 1.

@newsbucovina.ro

Afaceristul sucevean Bogdan Pascari surprins cand era luat de jandarmi cu cateva ore inainte de a fi arestat! #police #jandarmi #suceava

♬ sunet original – NewsBucovina

Minuta instanței: „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE, ….., în dosarul penal nr. 7698/P/2023. În temeiul art. 226 alin. (1) şi (2) C.proc.pen. rap. la art. 223 alin.2 C.proc.pen. şi art. 202 alin. (1), (2), (3) ?i alin. 4 lit. e) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2023 până la data de 24.11.2023, inclusiv. În temeiul art.230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 26 octombrie 2023, ora 18:15.

Parchetul Judecătoriei Sector 1 București nu a făcut încă publice acuzațiile care sunt aduse lui Pascari.

Potrivit art. 223 alineat 2 din Codul de Procedură Penală invocat de judecătorul de drepturi și libertăți când a luat măsura arestării preventive: „Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane, o infracţiune contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal şi alte legi speciale, o infracţiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, ultraj, ultraj judiciar, o infracţiune de corupţie, o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”.

Pascari a fost plasat sub control judiciar în luna august de procurorii suceveni într-un dosar în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată pentru 9 acte materiale.

Procurorii susțin că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., acesta a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia.

Dezvoltatorul imobiliar s-a angajat și a încheiat contracte cu oamenii ca, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, să le vândă la o dată ulterioară apartamente situate în cartierul sucevean Zamca.


Intră acum și în grupul de