Un consilier județean PSD a răbufnit în plenul CJ Suceava după ce cisterne ucrainene au blocat podul provizoriu de la Milișăuți: Au blocat circulația o oră și spuneau că ei trebuie să treacă pe acolo


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD George Petrescu a cerut, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava ca pe rutele rutiere din județ folosite de șoferii de camioane ucraineni să fie amplasate panouri în limba ucraineană care să atenționeze că nu este permisă circulația pe anumite tronsoane de drum.

„Miercuri am venit de la Rădăuți, iar breteaua care face legătura cu podul provizoriu de la Milișăuți era blocată de trei cisterne, autotren, ucrainene bineînțeles, și ei n-aveau nicio treabă, au blocat circulația și spuneau că ei trebuie să treacă pe acolo. Voi discuta și la nivelul Prefecturii. În mod cert trebuie puse niște panouri mari, inclusiv în limba sălbatică, pardon, limba vecinilor de la răsărit. Bunicul meu așa spunea și știa ce spune că nouă ani l-au specializat în Siberia. Ar trebui niște panouri mari inclusiv în limba ucraineană pentru că nu se poate face așa”, a spus Petrescu.

El a arătat că a fost blocată circulația, miercuri, aproape o oră.

„Imaginați-vă până unde a ajuns coada acolo pe o parte și cealaltă pentru că ăștia n-aveau nicio treabă. Ei au tras pe breteaua aia și ei spuneau că trebuie să meargă „piriod”(înainte n.r.)”, a mai spus consilierul județean PSD.

 Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că acum se vede foarte bine lipsa investițiilor în repararea traseelor de drumuri naționale din județ care să permită circulația autovehiculelor de mare tonaj. El a arătat că s-a implicat Prefectura Suceava în gestionarea traficului în zona respectivă și că speră să găsească soluții.


Intră acum și în grupul de