Flutur vrea despăgubiri pentru drumurile distruse de camioanele ucrainene și și-a trimis consilierul la Comisia Europeană să facă demersuri în acest sens


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în plenul Consiliului Județean că și-a trimis un consilier la Bruxelles să discute cu reprezentanți ai comisarului european pentru Transporturi în legătură cu obținerea de despăgubiri pentru distrugerile făcute pe drumurile din județul Suceava de camioanele ucrainene.

Flutur le-a spus consilierilor județeni că traficul greu se face pe drumuri județene din cauză că sunt mari probleme în utilizarea drumurilor naționale.

„Ceea ce ne deranjează pe noi este că fac presiune pe drumurile județene. Când e gâtuit traficul undeva, iar avem probleme la Calafindești pe toată zona și distrug drumul. Noi am făcut calcule, estimări, pentru că și eu vreau să-mi dea bani, despăgubiri, că TIR-urile care vin din Ucraina presează atât de tare pe drumurile noastre încât avem niște pagube și le vrem ca să putem repara drumurile. Nu este corect ce se întâmplă”, a declarat președintele Flutur.

Totodată, el a spus că a trimis un consilier la Comisia Europeană pentru a discuta aceste probleme.

„Un consilier de-al meu a fost săptămâna trecută la Comisia Europeană la asistentul comisarului pe transporturi și am discutat de finanțări în zona de proximitate a frontierei cu Ucraina. Să găsim noi fonduri pentru că e vorba de drumul paralel cu frontiera care să preia traficul și alte drumuri în proximitatea frontierei cu Ucraina. Eu cer în continuare Comisiei Europene bani pentru că e vorba de Ucraina. Uitați-vă că și polonezii cer lucrul ăsta și eu cer pentru că pe Calafindești-Șerbăuți ne-au distrus acostamentele, avem și alte drumuri inclusiv cel de la Țibeni și trebuie să ne cerem drepturile în continuate indiferent cât de mare este criza. Suntem afectați, suntem vecini buni cu ucrainenii, îi respect, îi ajutăm, dar și Comisia Europeană trebuie să ne înțeleagă că și noi avem niște probleme ale noastre”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de