Traumatism cranio-facial complex, rezolvat cu succes de echipa compartimentului BMF a SCJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Echipa compartimentului Buco-Maxilo-Faciale (BMF) din cadrul secției ORL a SCJU Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victimă a unei explozii accidentale a unei roți de tir, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Dan Teodorovici.

Potrivit acestuia, pacientul a ajuns la UPU în seara zilei de 26.10 cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importantă, multiple fracturi hemimaxilare, os malar, arcada zigomatică și mandibulă dreapta, cu deplasare importantă, deschise intra și extra oral, cu lipsă de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractura osului temporal și plăgi transfixiante de părți moi.

„La momentul internării, starea pacientului era critică motiv pentru care stabilizarea acestuia începută în UPU a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri (traheotomie, toaletă și hemostază plagilor, reducere și osteosinteză cu plăcuțe și șuruburi și meșarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repoziționarea și sutura părților moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat dr. Gelu Duprii, medic chirurg BMF.

Echipa operatorie a fost alcătuită din medici chirurgi BMF – dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI – dr. Streanga Lavinea, asistent Obada C.

Echipa compartimentului BMF din cadrul secției ORL a SCJU Suceava abordează și rezolvă cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie facială, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de