Ion Lungu se așteaptă la situații de criză în fiecare an: Noi nu am mai trăit așa ceva, Covid, boli infecțioase, război și alte chestii. Cred că trebuie să ne obișnuim cu ele


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obișnuiască cu diferite situații de criză care se petrec în ultimii ani, respectiv pandemie, război și criză economică.

El a spus că anul acesta este pentru prima dată când Guvernul nu face rectificare bugetară și că deși situația financiară a municipalității nu este dezastruoasă, lucrurile merg mai greu.

„Sunt anumite categorii bugetare care nu se mai finanțează. Altele se finanțează în limita lunilor ianuarie-septembrie. O să încheiem anul așa cum se poate și sperăm să fie mai bine de anul viitor”, a spus Lungu.

Întrebat cum va percepe populația cheltuirea banilor pentru evenimente fastuoase cum ar fi Ziua Bucovinei, Ion Lungu a răspuns că nu sunt evenimente chiar atât de fastuoase și că pentru Ziua Bucovinei cheltuielile prevăzute de 375.000 de lei sunt la jumătate față de costurile spectacolului organizat în februarie la împlinirea a 635 de ani de atestare documentară sau în iunie la Zilele Sucevei.

„Nu am periclitat în niciun fel populația. Cu ce am pericilitat populația?” a întrebat Ion Lungu când i s-a cerut să justifice cheltuielile pentru asemenea spectacole.

El crede că situațiile de criză vor urma în următorii ani și că și în aceste condiții trebuie marcate anumite evenimente.

„Noi, generațiile mai tinere, nu am trăit așa ceva. Covid, boli infecțioase, război și alte chestii. Cred că trebuie să ne obișnuim cu ele. Dacă mergem așa, în fiecare an se întâmplă câte ceva. Criză economică”, a menționat primarul.

El a menționat că de Ziua Bucovinei nu vor fi „evenimente sfidătoare” și că, indiferent de vremuri, trebuie să fie marcate anumite evenimente.


Intră acum și în grupul de