Șeful CNAIR: Acum pot spune că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Pașcani la Ploiești. Am demarat procedurile administrative pentru semnarea ultimului lot al A7, finanțat prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat, marți, că poate de acum spune că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani, 320km.

„Ieri, după expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor, am transmis asocierii turce Nurol Inşaat VE Ticaret – Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret o adresă prin care solicităm documentele necesare semnării contractului în valoare de 1,09 miliarde de lei, fără TVA, finanțat din PNRR. Constructorii turci au la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția celor 13,9 km dintre Pietroasele și MunicipiulBuzău”, a precizat șeful CNAIR.

El a arătat că lucrările pe lotul 1, Dumbrava – Mizil (21 km.), au ajuns la un stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2, Mizil – Pietroasele (28,35 km.), la 29,5%, acestea urmând să fie finalizate și deschise circulației până la finalul anului #2024.

De asemenea, constructorul român care construiește autostrada de la Buzău la Pașcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în șantiere, astfel încât poate să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025, a mai spus Cristian Pistol


Intră acum și în grupul de