Încă o amendă de 70.000 de lei aplicată firmei din Dornești pentru depozitări de deșeuri de origine animală pe un teren agricol. Firma a mai fost amendată cu 100.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, luni, că în urma unei sesizări telefonice cu privire la depozitări de deșeuri de origine animală pe un teren agricol din comuna Dornești, comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Suceava s-au deplasat la fața locului în data de 10.11.2023, unde au constatat eliminări neconforme de deșeuri de origine animală generate din activitatea proprie de AGROLINEVOL S.R.L.

În consecință, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 70.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Prin actul de control încheiat s-au impus și măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate, respectiv de ridicarea deșeurilor de origine animală în vedrea eliminării acestora prin incinerare în instalații autorizate în acest sens și de respectarea modului privind gestionarea deșeurilor proprii.

Reamintim că în cursul zilei de joi, ca urmare a sesizării făcute de News Bucovina, cu privire la deversări de ape uzate și depozitări de deșeuri de origine animală pe un teren agricol din comuna Dornești, comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Suceava s-au deplasat la fața locului, unde s-au  constatat deversări neconforme de ape uzate tehnologice provenite din activitatea de abatorizare desfășurată de operatorul AGROLINEVOL S.R.L. Dornești, precum și unele abandonări/depozitări de deșeuri de origine animală.

În consecință, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 100.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare.

Prin actul de control încheiat s-au impus măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate, respectiv desființarea conductei de evacuare ape uzate tehnologice, aducerea terenului la folosința inițială, precum și eliminarea conformă a deșeurilor de origine animală, prin incinerare în incineratorul autorizat al societății.


Intră acum și în grupul de