De Ziua Națională, Gheorghe Flutur, în costum național, a salutat drapelul de luptă și a primit onorul militar al gărzii de onoare


Intră acum și în grupul de

Numeroase persoane au asistat, vineri, de Ziua Națională, la ceremonialul militar și religios organizat în zona centrală a municipiului Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, îmbrăcat în costum național, însoțit de prefectul Alexandru Moldovan și primarul Ion Lungu au inspectat formațiunile militare prezente, au salutat drapelul de luptă și au primit onorul militar al gărzii de onoare.

Ulterior, starețul mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, a oficiat cu un sobor de preoți o slujbă religioasă.

Starețul mănăstirii Putna a spus în cuvântul său că manifestările legale de Ziua Națională organizate în numeroase localități din țară, dar și în Basarabia sau în Nordul Bucovinei sunt pentru toți români.

„Ne întâlnim pentru că înaintea noastră au fost alții care ne-au dăruit o țară, o istorie, o cultură, o spiritualitate. Însă firea darului este să fie dăruit în continuare. De aceea, ne întâlnim și pentru cei ce vor veni de după noi”, a spus Melchisedec Velnic.

Totodată, starețul mănăstirii Putna a subliniat că Patria, Biserica și Limba sunt cele trei datorii care trebuiesc păstrate și ocrotite și a cerut celor prezenți să aibă grijă de tineri și de copii.

„Ce este o țară fără urmași? Este ca un copac fără ramuri. De aceea, în această zi adresăm acest mesaj: să avem grijă de copii, de tineri, de familii”, a mai spus Melchisedec Velnic.

Ulterior au rostit alocuțiuni prefectul Alexandru Moldovan, președintele Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu, care au transmis urări de „La mulți ani!” tuturor românilor.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane de flori și cu defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii militare.

Parada militară a fost deschisă de comandantul gărzii de onoare, lt. col. Ovidiu Fodor din cadrul Centrului Militar Județean Suceava, iar prin fața sucevenilor și oficialităților au defilat mai multe plutoane de militari din Botoșani, Bistrița, elevi ai Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc ai Jandarmeriei Suceava, dar și  ai ISU Suceava, urmată de defiliarea tehnicii militare.

De menționat este că la manifestări au fost prezenți și șase șerifi americani din Broward County, Florida, care se află în județul Suceava pentru a participa alături de polițiștii de frontieră români la o sesiune de antrenament tactic profesional polițienesc.

În final, președintele Gheorghe Flutur a traversat strada și a salutat direct sucevenii veniți să asiste la această manifestare.


Intră acum și în grupul de