Flutur, de Ziua Națională: Suntem cel mai aproape, în ultimul timp, pentru autostrăzile care să vină și în județul nostru


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur a transmis, vineri, de Ziua Națională, că drumul european al României se simte mai bine acum și în județul Suceava unde sunt investiții mari și unde încep să se contureze proiectele de autostrăzi.

„Noi, care cu trei zile în urmă dădeam startul, de aici, din Suceava, la Marea Unire începând cu Unirea Bucovinei cu Țara cred că simțim cel mai bine acest eveniment”, a spus Flutur.

El a arătat că, în calitate de om politic, se întreabă cu ce este întâmpinată la Suceava, la 105 ani, Marea Unire și crede că județul Suceava este în plină dezvoltare.

„Da, Suceava, Bucovina, un județ în plină dezvoltare. Drumul european al României se simte și aici la Suceava. Sunt investiții multe și nu trebuie să uităm de ele, proiecte de peste două miliarde de euro în momentul de față. A dat bunul Dumnezeu și suntem cel mai aproape în ultimul timp pentru autostrăzile care să vină și în județul nostru. Noi am terminat treaba, documentația, de aici încolo rolul Bucureștiului este să ne asculte mai mult și să dea prioritate și acestei părți de țară, Bucovina, Suceava”, a spus președintele CJ Suceava.

El a făcut referire și la parteneriatul dintre stat și Biserică pentru că produce roade subliniind că sunt multe monumente și investiții restaurate în ultimul timp.

Flutur a mai  vorbit și despre promovarea turistică și punerea Bucovinei „pe harta lumii” ca un brand turistic recunoscut în ultimii ani de o lume întreagă.

El a recunoscut că sunt lucruri de la care se așteaptă mai mult.

„Prea mult dor de acasă de la mulți suceveni plecați pentru un câștig mai bun în altă țară. Asta ne obligă să facem mai mult, să scurtăm dorul de casă și să-i aducem înapoi. Asta este treaba noastră în primul rând”, a spus Flutur.

El a explicat că s-a îmbrăcat în strai popular pentru a transmite mesajul național de a ține mai mult la ceea ce înseamnă român, românism și patriotism bine înțeles.

„A fi român înseamnă să ții mai mult la aproapele tău, să consumi mai mult produsele românești, să vorbim mai mult de bine aproapele și să fim mai uniți”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de