Angajații Direcției Județene de Statistică Suceava continuă acțiunile de protest față de salarizarea discriminatorie


Intră acum și în grupul de

Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Suceava continuă acțiunile de protest în data de 6 decembrie 2023, între orele 12.00-13.00, exprimându-și nemulțumirea față de salarizarea discriminatorie la care sunt supuși. Protestele au început acum mai bine de o săptămână, în contextul în care bugetarii din această instituție se confruntă cu cele mai mici salarii, fără a beneficia de majorări în ultimii 5 ani.

Printre nemulțumirile exprimate de salariați se numără neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022, care viza soluționarea problemelor de salarizare la nivelul direcțiilor regionale și județene de statistică. De asemenea, aceștia reclamă faptul că, în decurs de 5 ani, salariile personalului DJS Suceava au avut creșteri infime, neacordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii și subfinanțarea constantă a sistemului statistic din România.

Revendicările salariaților DJS Suceava includ stabilirea salariilor la nivelul administrației publice centrale, acordarea majorării salariului de bază cu 15%, mărirea schemei de personal și exceptarea structurilor subordonate Institutului Național de Statistică de la procesul de desființare/reorganizare/fuzionare.

Salariile comparative ale funcțiilor din DJS Suceava, în raport cu alte instituții publice din județ, evidențiază discrepanțe semnificative, salariile celor din DJS Suceava fiind printre cele mai mici.

Protestatarii subliniază importanța activității direcțiilor teritoriale de statistică în cadrul proceselor electorale, implementarea proiectelor naționale și absorbția fondurilor europene, precum Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Reprezentanții colectivului DJS Suceava anunță că protestele vor continua zilnic până când revendicările lor vor fi soluționate.


Intră acum și în grupul de