Lungu: Anul trecut au fost 568 de avarii la rețeaua termică. Dacă în această iarnă vor apărea probleme la încălzire vor fi doar dacă se întâmplă o avarie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a discutat cu acționariatul austriac al Bioenergy și că a fost asigurat că și în această iarnă energia termică va fi produsă exclusiv cu biomasă, arătând că stocurile sunt pentru trei luni.

El a spus însă că o problemă o reprezintă pierderile din rețea și că e nevoie de reabilitarea acestora.

„Din păcate, Primăria Suceava a depus proiectul în martie 2023, dar s-a anulat acea sesiune de depunere, s-a schimbat ministrul și s-a luat de la capăt, iar acum e în dezbatere ghidul solicitantului”, a spus Lungu.

El a amintit că municipalitatea suceveană are propus pentru finanțare un proiect de 47 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelelor termice.

„Sunt probleme. Sunt pierderi și sunt avarii. Anul trecut au fost 568 de avarii. Dacă în această iarnă poate să apară o problemă pe încălzire, doar dacă se întâmplă o avarie și aici, sigur, intervenim cu operativitate și punctual”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că se continuă și schimbarea contorilor la scările de bloc, menționând că s-au schimbat un sfert dintre aceștia cu fondurile municipiului și că se va continua și anul viitor urmând să fie asigurată finanțare de la bugetul local.


Intră acum și în grupul de