OCPI Suceava anunță că a finalizat cadastrarea în comuna Pojorâta: Peste 5200 de imobile au fost măsurate și înregistrate, urmând să fie intabulate


Intră acum și în grupul de

În cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), în comuna Pojorâta au fost măsurate peste 5200 de imobile urmând să fie intabulate. Rezultatele acestei acțiuni vor fi făcute publice în data de 12 decembrie 2023, atât la Căminul cultural din satul Pojorâta, Comuna Pojorâta, cât și pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au identificat un total de 5211 de imobile în comuna Pojorâta, cu o suprafață totală de 13,456 hectare. Aceste informații vor sta la dispoziția publicului, care va avea 60 de zile pentru a depune eventuale contestații sau cereri de rectificare.

De asemenea, OPCI se subliniază că lucrările de cadastru general sunt parte a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, oferindu-se cetățenilor gratuit, cu finanțare asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Până la momentul actual, din cele 114 Unități Administrativ-Teritoriale (UAT) din județul Suceava, două comune sunt cadastrate integral (Moara și Mănăstirea Humorului), iar în alte 93 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor.

ANCPI, beneficiarul proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, derulat în cadrul Axei prioritare 11 din POR, are ca obiectiv extinderea înregistrărilor sistematice pentru 5,758,314 hectare din 660 de UAT-uri din zonele rurale ale României. Proiectul are o valoare totală de 312,891,155 de euro, cu 265,957,482 euro reprezentând fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46,933,673 euro cofinanțare de la bugetul de stat.

Cetățenii interesați să depună contestații sau cereri de rectificare vor avea la dispoziție 60 de zile de la data afișării rezultatelor, iar informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al ANCPI, www.ancpi.ro.


Intră acum și în grupul de