Poliția Suceava: Atenție la închirierile de sezon de cabane, apartamente, pensiuni. O tânără a rămas fără 3.400 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava atenționează că evenimentele festive de sezon aduc nu doar bucurie și relaxare, ci și riscuri crescute de înșelăciuni.

Astfel, cu toate că Sărbătorile de Iarnă inspiră un sentiment de generozitate și încredere, un incident recent subliniază necesitatea cetățenilor de a fi vigilenți în procesul de închiriere a cabanelor, apartamentelor sau pensiunilor.

Astfel, în data de 7 decembrie 2023, o tânără în vârstă de 19 ani, rezidentă în municipiul Suceava, a sesizat Poliția că a fost înșelată.

Potrivit anchetei poliției, tânăra a fost atrasă de o ofertă de închiriere a unui apartament postată pe o platformă de anunțuri online. După discuții și înțelegeri pe această platformă, ea a fost convinsă să facă un transfer bancar către proprietarul presupus al locuinței. După depunerea sumei de 3400 de lei, orice urmă a anunțului și a persoanei implicate a dispărut.

În acest caz poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”.

Polițiștii sfătuiesc cetățenii să fie precauți în procesul de închiriere și să verifice temeinic ofertele online. Poliția recomandă folosirea exclusivă a site-urilor autorizate pentru rezervări și efectuarea de transferuri bancare doar către entități cunoscute și verificate.


Intră acum și în grupul de