ISU Suceava îi învață pe suceveni cum să-și decoreze bradul de Crăciun și cum să folosească instalațiile de iluminat ornamentale


Intră acum și în grupul de

În pragul sărbătorilor de iarnă, tradiția împodobirii bradului și decorarea locuinței cu instalații de iluminat ornamentale aduc cu sine bucurie și magie. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că aceste momente rămân memorabile în mod pozitiv, pompierii suceveni vă aduc la cunoștință câteva măsuri esențiale pentru siguranța dumneavoastră și a locuinței:  

Recomandări pentru o sărbătoare sigură:

  1. Asigurați-vă bradul: Fixați-l în mod corespunzător pentru a preveni căderea accidentală pe mochetă sau materiale textile, care ar putea declanșa autoincendierea.
  2. Deconectați instalațiile ornamentale: Înainte de a părăsi locuința, asigurați-vă că ați deconectat instalațiile ornamentale de la sursele de electricitate pentru a evita riscul de incendiu.
  3. Evitați aprinderea artificiilor sau lumânărilor în brad: Orice tip de iluminat deschis poate provoca incendii rapide, iar un brad de Crăciun, fie el natural sau artificial, reprezintă un risc major.
  4. Nu utilizați instalații ornamentale neautorizate: Evitați improvizațiile la legături și sursele de alimentare cu curent pentru a preveni incidente nedorite.
  5. Feriti materialele inflamabile de sursele de căldură: Nu plasați materiale combustibile sau inflamabile în apropierea surselor de căldură pentru a reduce riscul de incendiu.
  6. Supravegheați sobele: Nu lăsați sobele cu focul aprins atunci când părăsiți locuința sau mergeți la culcare.
  7. Deconectați aparatele electrice: La plecarea din locuință sau înainte de a adormi, deconectați aparatele electrice de încălzire și ornamentele electrice.

Cetățeni, nu uitați! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile, arată ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de