Salariații Direcției Județene de Statistică anunță grevă prin exces de zel


Intră acum și în grupul de

Angajații Direcției Județene de Statistică (DJS) Suceava au anunțat pe toată durata zilei vor protesta prin exces de zel în data de 12.12.2023, ca urmare a nemulțumirilor legate de salarizarea discriminatorie îndelungată.

Pe toată durata normală a zilei de muncă ( 8:00-16:30) salariații vor analiza metodologiile lucrarilor, analize comparative a datelor și vor efectua activități de documentare și analiză statistică.

În semn de protest, aceștia anunță că nu vor mai colecta și furniza date statistice din județul Suceava, amenințând cu neasigurarea datelor statistice necesare Programului Statistic Național și transmiterii acestora la EUROSTAT.

 Protestul vine în urma a zece zile de manifestări spontane, în care revendicările salariaților nu au fost soluționate de către decidenții politici. Printre principalele nemulțumiri se numără neaplicarea Memorandumului asumat de Guvern în 13.07.2022, care viza soluționarea problemelor de salarizare la nivelul direcțiilor regionale și județene de statistică.

Salariații DJS Suceava atrag atenția asupra faptului că, în ultimii cinci ani, salariații au beneficiat de o majorare salarială de doar 14 lei brut (7 lei net), în timp ce rata inflației a depășit 40%. De asemenea, ei reclamă neacordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, în contrast cu alți angajați din instituții similare.


Intră acum și în grupul de