Flutur, după modernizarea Vămii Siret: Lumea așteaptă să nu mai fie cozi, dar nu avem încă scannerele. Trebuie să spunem adevărul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea modernizării Punctului de Trecere a Frontierei Siret că se va crește capacitatea de procesare de autovehicule, dar că autoritățile române și ucrainene vor trebui să găsească soluții pentru accelerarea acum a timpilor din vamă.

„Trebuie să discutăm cum accelerăm timpii din vamă să nu mai avem cozi de 40 de kilometri”, a spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, după instalarea scannerelor de verificare a camioanelor, durata de procesare se reduce la opt minute și că vor putea fi procesate circa 500 de TIR-uri pe sens pe zi, ceea ce înseamnă 1000 de TIR-uri pe zi, iar în ceea ce privește autoturismele se vor putea procesa circa 2000 de mașini pe zi în ambele sensuri.

A fost modernizată și clădirea Poliției de Frontieră și a fost amenajată și o hală unde se pot verifica amănunțit, la cald, autovehiculele, a arătat Flutur.

„Modernizarea de astăzi înseamnă și scurtarea coloanelor de mașini și a timpilor de așteptare. Eu am o rugăminte la Autoritatea Vamală. Înțeleg că e o procedură de achiziție care durează câteva luni până vin scannerele. Deja, lumea, aflând că s-a deschis, au așteptarea să nu mai fie cozi, dar scannerele încă nu le avem. Trebuie să spunem adevărul. Va trebui să grăbim această procedură ca să fie utilă”, a declarat Flutur.

El a spus că interesul este ca în județul Suceava să nu fie blocat traficul și să fie civilizată trecerea frontierei.

Modernizarea PTF Siret, un proiect de 10 milioane de euro, care a fost depus de Autoritatea Vamală după ce deputatul PNL Angelica Fădor a făcut numeroase demersuri în acest sens în Parlament, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a insistat la membrii guvernului.


Intră acum și în grupul de