Bărbat păcălit cu peste 40.000 de lei în urma unui anunț privind presupuse investiții în Romgaz


Intră acum și în grupul de

 Un bărbat din Vadu Moldovei a fost înșelat cu peste 40.000 de lei după ce a crezut că face investiții în Romgaz.

Poliția municipiului Fălticeni a fost alertată de bărbatul din comuna Vadu Moldovei cu privire la o înșelăciune comisă începând cu data de 07.09.2023, în cadrul unei presupuse investiții în societatea ROMGAZ.

Conform declarațiilor făcute în timpul audierilor, bărbatul a fost atras în capcană de un anunț pe rețeaua de socializare Facebook, care promitea o oportunitate de investiții în cadrul ROMGAZ.

Astfel, în data de 07.09.2023, acesta a contactat numărul de telefon specificat în anunț și a discutat cu o persoană care s-a recomandat a fi din cadrul ROMGAZ.

În cursul convorbirii telefonice, el a fost convins să investească suma de 1250 lei, furnizându-i acelei persoane datele cardului bancar și informații de identificare. După retragerea sumei de 1250 lei din contul său CEC, bărbatul a fost contactat de către o altă persoană pretinsă a fi reprezentant ROMGAZ, care i-a solicitat să depună suma de 2500 lei la un ATM CRYPTO pentru a putea retrage câștigul inițial. Ulterior, acesta a depus suma solicitată la un ATM CRYPTO în municipiul Suceava.

La data de 11.12.2023, bărbatul a fost contactat telefonic de către o altă persoană, pretins a fi reprezentant ROMGAZ, care i-a solicitat deschiderea unui cont la BRD. În același timp, a permis accesul acesteia la telefonul său prin intermediul aplicației Any Desktop.

În urma unei vizite la sucursala BRD la data de 14.12.2023, bărbatul a descoperit că ar fi solicitat în data de 11.12.2023, un credit de 37800 lei, iar aceeași sumă a fost transferată către un alt cont.

Bărbatul a mai menționat că în timpul unei conversații telefonice la data de 11.12.2023, persoana care s-a prezentat a fi reprezentant ROMGAZ i-a solicitat să facă fotografii cărții de identitate și un selfie, în timp ce aceasta efectua acțiuni în telefon prin intermediul aplicației Any Desktop.

În urma acestor evenimente, s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „înșelăciune” conform art.244 alin.1 din Codul Penal, „acces ilegal la un sistem informatic” conform art. 360 alin. 1 și alin. 3 C.pen., și „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” conform art. 250 alin. 1 C.pen din Codul Penal. Autoritățile continuă investigațiile în acest caz.


Intră acum și în grupul de