Producătorii din Piața Volantă vor înființa Asociația „Gustă din Bucovina” pentru a promova produsele și gastronomia tradițională bucovineană


Intră acum și în grupul de

Reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care le comercializează în piața volantă de la Direcția Agricolă Suceava s-au întâlnit, luni, cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul Consiliului Județean Suceava.

Potrivit unei informări a CJ Suceava întâlnirea a avut loc după ce vinerea trecută președintele CJ s-a întâlnit cu peste 80 de producători din acest grup, cărora le-a propus să se asocieze într-o organizație de tip ONG fără scop patrimonial non profit pentru a promova produsele și gastronomia tradițională bucovineană și  pentru a fi mai eficienți în promovarea și vânzarea produselor tradiționale.

Președintele Gheorghe Flutur le-a propus, luni, reprezentanților acestor producători ca noua asociație să se numească „Gustă din Bucovina”, nume ce este deja consacrat.

Producătorii au fost de acord cu această propuenre și urmează ca în perioada următoare să facă demersurile pentru înființarea noii asociații.

Astfel, pe lângă asociația Produs în Bucovina, destinată producătorilor mai mari, apare o asociație nouă, cu producători mai mici, dar cu o ofertă foarte diversă care cuprinde produse tradiționale cu vechi rețete locale de preparate din carne, brânzeturi, compoturi, dulcețuri, zacuscă, plante medicinale aromate, fructe, legume, ciuperci și rețete tradiționale specifice pentru gastronomia din zona Bucovinei, notează CJ Suceava.

„Noutatea este că, alături de Produs în Bucovina, pe piața Sucevei va apare foarte repede o nouă asociație bucovineană pentru promovarea zonei, care se va numi „Gustă din Bucovina””, se mai arată în informare.


Intră acum și în grupul de