Guvernatorul din Cernăuți spune că lucrează la creșterea capacității de trecere prin PTF Siret-Porubne


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, luni, că lucrează pentru creșterea capacității de trecere la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) „Porubne – Siret”.

„ Am discutat această problemă împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur”, a spus Zaparaniuk.

EL a arătat că la PTF „Siret”, situat pe teritoriul României, s-au încheiat recent lucrările de reparații care au durat pe parcursul unui an. În acest timp, au fost modernizate facilitățile pentru inspecția vehiculelor conform standardelor europene, s-a extins capacitatea de trecere la punctul de frontieră, iar instalarea a două scanere este planificată.

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat prin „Porubne – Siret” să poată trece mii de vehicule pe zi”, a adăugat guvernatorul.

El consideră că acest lucru va îmbunătăți semnificativ situația cu cozile la frontieră și va stimula cooperarea transfrontalieră.

„De asemenea, am discutat cu partenerii despre avantajele sistemului de programare electronică, care funcționează cu succes în Ucraina: este convenabil atât pentru șoferi, cât și pentru serviciile vamale și de frontieră. Prin urmare, această experiență merită să fie extinsă”, a mai spus Zaparaniuk.

Vă prezentăm integral mesajul guvernatorului Ruslan Zaparaniuk postat pe contul lui de Telegram:

„Șeful Administrației Militare de Stat Cernăuți Ruslan Zaparanyuk: Lucrăm la creșterea capacității punctului de control Porubne – Siret.

Am discutat despre această problemă împreună cu șeful Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

La punctul de control „Siret”, care se află pe teritoriul României, tocmai au fost finalizate lucrările de reparație, care au durat un an. În acest timp, spațiile pentru inspecția vehiculelor au fost actualizate în conformitate cu standardele europene, capacitatea de trecere a punctului de control a fost extinsă și a fost planificată instalarea a două scanere.

Așteptăm ca până la o mie de mașini pe zi să poată trece prin „Porubne – Siret” în viitorul apropiat. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ situația cu cozile la frontieră și va stimula cooperarea transfrontalieră.

De asemenea, le-am povestit partenerilor avantajele create de sistemul electronic de cozi, care funcționează cu succes în Ucraina: este convenabil atât pentru șoferi, cât și pentru serviciile vamale și de frontieră. Așa că această experiență trebuie împărtășită.

Dezvoltăm infrastructura de frontieră prin eforturi comune.”


Intră acum și în grupul de