Modernizarea bazei nautice din Fălticeni va fi finanțată consistent și de Consiliul Județean Suceava. Gheorghe Flutur:  Facem asta pentru că aici s-au născut campioni mondiali. Avem o obligație morală


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, la Fălticeni, într-o declarație comună cu primarul Cătălin Coman, că CJ Suceava va asigura jumătate din necesarul de finanțare pentru modernizarea bazei nautice de la Fălticeni unde se pot antrena sportivii de performanță.

„Facem asta pentru că aici s-au născut campioni mondiali. Avem o obligație morală. Fălticeniul a dat acești campioni. Zona aceasta, care este o zonă de agrement, merită această investiție inteligentă pentru baza nautică și cred că este obligația noastră să venim cu investiții rapide”, a spus Flutur.

El spune că e o zonă de poveste și de agrement și pentru practicat sportul și acest model poate fi implementat și în alte zone din județul Suceava.

Primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, a declarat că investiția este necesară pentru Fălticeni, pentru județul Suceava și chiar pentru întreaga țară pentru că la această bază nautică s-au pregătit și se vor pregăti în viitor loturile naționale de canotaj ale României care reprezintă țara cu mult succes în campionate.

„Odată cu finalizarea acestui obiectiv important vom avea motive să ne bucurăm de sportivi care vor câștiga medalii importante pentru România după ce s-au pregătit aici, pe malul lacului Șomuz”, a spus Coman.

El a menționat că în baza parteneriatului excelent cu CJ Suceava investiția se va finaliza la începutul verii astfel încât la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris să fie o infrastructură modernă pentru pregătirea sportivilor.


Intră acum și în grupul de