Prefectul de Suceava a intervenit și la Guvern pentru soluții care să ducă la reducerea coloanei de autocamioane spre Siret


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit marți în cadru restrâns pentru a discuta situația generată de traficul mare de autocamioane spre Vama Siret.

Prefectul Alexandru Moldovan a ridicat problema neasigurării continuității controlului efectuat de către inspectorii Comisariatului Județean Suceava ai Gărzii Naționale de Mediu la mijloacele de transport pentru transferurile de deșeuri și mărfuri/bunuri second hand în PTF Siret, în perioada sărbătorilor legale și a zilelor de weekend.

„Având în vedere valorile ridicate ale traficului intern și a celui de tranzit, lungimea coloanei de vehicule grele de transport dintre Siret și Suceava, am întreprins demersuri către Guvernul României în vederea identificării rapide a unei soluții pentru a evita blocajele în punctul vamal și propagarea acestor blocaje spre municipiul Suceava”, a spus prefectul.

El a menționat că a discutat cu comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, care a exprimat întreaga disponibilitate instituțională pentru a da curs solicitărilor Biroului Vamal Siret în vederea evitării unor disfuncționalități în punctul de frontieră.

„Am primit asigurări de la reprezentanții tuturor instituțiilor ce desfășoară activități în punctele de trecere al frontierei Siret și Vicovu de Sus sau pe căile de acces spre acestea că mobilizarea pe timpul acestei perioade cu trafic ridicat va fi maximă, astfel încât impactul asupra activităților cotidiene ale sucevenilor să fie diminuat pe cât este posibil”, a spus prefectul.

Potrivit Poliției de Frontieră, în continuare la ieșirea din țară prin PTF Siret pentru camioane timpii de așteptare sunt de 900 de minute din cauza unui număr foarte mare de mijloace de transport prezente la control.


Intră acum și în grupul de