Flutur anunță că CJ Suceava a cumpărat mai multe utilaje și echipamente pentru punerea în siguranță a vieții oamenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că CJ Suceava a asigurat dotarea ISU Suceava cu utilaje și echipamente pentru punerea în siguranță a vieții oamenilor printr-un proiect transfrontalier de aproape 500.000 de euro.

El a spus că prin acest proiect a fost cumpărat un buldoexcavator multifuncțional cu mai multe echipamente de lucru, respectiv freze pentru zonele înzăpezite, de intervenții în zone montane, dotarea cu echipamente speciale pentru intervenții pentru alunecările de teren, transport de saci pentru a ridica rapid diguri în calea apelor.

Prin același proiect a fost achiziționată și o stație de potabilizare a apei cu o capacitate de 500 de litri/oră care imediat intră în funcțiune în caz de necesitate și care poate genera apă menajeră cu 2000 de litri pe oră.

Totodată, au fost cumpărate aparate termoscanner pentru identificarea persoanelor luate de viituri sau pentru depistarea unor focare ascunse în timpul unor incendii.

Mai mult, au fost achiziționate și cinci echipamente de salvare pentru salvarea persoanelor accidentate în zona de munte.

Dotările vor fi transferate ISU Suceava, a spus Flutur.

El a reamintit că de la primul său mandat de președinte al CJ Suceava au fost aduse în județ 29 de autospeciale, respectiv autospeciale de stingere, de descarcerare, de intervenție la înălțime, ambulanțe, procurate prin programe cu finanțare europeană de CJ Suceava și donate ISU Suceava.

Flutur a mai spus că CJ Suceava finanțează în fiecare an și funcționarea ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de