VIDEO//Primul zbor de calibrare pe heliportul de pe Spitalul Județean Suceava, la mai bine de un an de la recepționare. Flutur: Important este să aducem în timp util cazuri de accidentați cu politraume


Intră acum și în grupul de

Primul zbor de calibrare a fost efectuat, miercuri după amiaza, pe heliportul de pe Spitalul Clinic Județean Suceava, de un elicopter SMURD, la un an și două luni după ce a fost recepționat în octombrie 2022.

La această premieră au asistat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și managerul SCJU Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Gheorghe Flutur a declarat că este un zbor de calibrare pentru heliport.

El a spus că în luna ianuarie urmează să fie primit avizul, iar elicopterul SMURD va opera în zona județului Suceava.

„Asta înseamnă la SCJU Suceava vor putea veni cazuri grave și din păcate sunt destul de multe și vor putea fi tratate aici. Practic este șansa acestui spital de a se conecta cu alte spitale din țară, dar cel mai important este să aducem în timp util cazuri de accidentați cu politraume”, a spus Flutur.

El a menționat că la SCJU Suceava a fost înființat un serviciu care se ocupă de gestionarea acestui heliport.

Gheorghe Flutur a spus că din cei 250-300 de pacienți care ajung zilnic în UPU Suceava, 15-20 de cazuri sunt grave, iar dacă pacienții în stare gravă vor putea ajunge mai repede la spital șansele lor sunt mai mari.

„Noi vedem după ce vom da drumul la heliportul de la Câmpulung Moldovenesc și va veni elicopterul că zilnic, din păcate, vor fi zboruri la Spitalul din Suceava”, a precizat Flutur.

El a mai anunțat că managerul SCJU Suceava pregătește dublarea secției ATI, înființarea unei săli politraumă deasupra UPU Suceava.

„E un pas uriaș astăzi la Suceava pentru ca acest spital să se adreseze și mai eficient celor care au nevoie”, a spus Flutur.

Suprafața heliportului este de 300 de mp, iar zborurile vor fi efectuate și ziua și noaptea.


Intră acum și în grupul de