Tinerii voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) aduc bucurie și speranță în sufletele a 30 de familii defavorizate


Intră acum și în grupul de

În spiritul solidarității și al generozității, tinerii voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) desfășoară, pentru al patrulea an consecutiv, Campania „Ne pasă! Vă suntem alături! Cu noi este Dumnezeu!”, oferind alimente și susținere la 30 de familii aflate în dificultate, incluzând familiile cu mulți copii, bătrânii singuri și persoanele bolnave.

În prag de sărbători, tinerii voluntari au cutreierat comuna Mușenița, precum și satele Climăuți, Baineț, Vicșani, Băncești și Vășcăuți, localități situate la frontiera României cu Ucraina. Aceste comunități sunt compuse din ortodocși români, ucrainieni și ruși, și sunt vizitate cu drag de către tinerii implicați în această nobilă acțiune.

Pe lângă donațiile de alimente, tinerii voluntari au adus bucurie și emoție în sufletele beneficiarilor prin colinde și vestiri ale Nașterii Domnului. Gestul lor a fost primit cu recunoștință și bucurie, iar întâlnirea cu acești oameni a fost percepută ca o adevărată binecuvântare.

Un moment special și emoționant a fost reîntâlnirea cu doamna Geanina și cei trei copilași ai săi, care acum locuiesc într-o nouă căsuță dotată cu bucătărie și baie. Făcând referire la momentul în care, în urma unui apel disperat, comunitatea a mobilizat resurse pentru a le oferi o locuință decentă, Pr. Justinian-Remus A. Cojocar a subliniat importanța solidarității și răspunsului pozitiv al comunității față de cei aflați în nevoie.

Campania de ajutorare din această regiune a țării a fost inițiată în 2020, avându-i în frunte pe doamna Maria Cernovschi și oamenii de bine din zona Rădăuți – Siret. Mulțumirile au fost adresate și Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântarea acțiunii.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar a transmis mulțumiri tinerilor voluntari pentru implicare și s-a încheiat știrea cu recunoștința către Dumnezeu pentru sănătate și vremea bună, subliniind importanța acestei tradiții și a solidarității comunitare în perioada sărbătorilor de iarnă.


Intră acum și în grupul de