Ion Lungu spune că taxa de salubrizare a crescut la 14 lei de persoană și pentru că CJ Suceava a majorat cu 40 la sută taxa de depozitare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a enervat, joi, în ședința Consiliului Local Suceava după ce i s-a reproșat că susține că taxele se măresc cu rata inflației, iar taxa de salubrizare a crescut cu 44 la sută.

Discuția a fost lansată de consilierul local USR Dan Nichiforel care a arătat că taxa de salubritate a crescut cu 44 la sută în condițiile în care primarul spune că toate taxele au fost doar indexate cu rata inflației.

„În ședința anterioară am indexat toate taxele la chirii, concesiuni cu rata inflației de 13,8 la sută, de această dată venim cu tarifele practicate la Direcția Domeniului Public, respectiv la Patinoarul Artificial, la Cimitirul Pacea, la Ștrandul Ițcani, toate se majorează cu rata inflației de 13, 8 la sută”, a spus Lungu.

Primarul a fost întrebat de consilierul local USR Dan Nichiforel cu cât a fost mărită taxa de ecologizare în municipiul Suceava.

„De la 9 lei la 14 lei. Domnule consilier, v-am arătat alb pe negru și în direct că la Iași e 33 de lei. Nici așa nu se închid costurile. Ați văzut la Depozitul de la Moara s-a mărit cu 40 la sută taxa de depozitare. Asta e”, a spus Lungu.

Dan Nichiforel a arătat că procentul de creștere a taxei este de 44 la sută.

„Domnule consilier, matale vrei să faci politică, dar vă spun că cu 14 lei suntem la mijloc la nivel de țară”, a arătat Lungu.

Dan Ioan Cușnir a intervenit și i-a spus primarului că se pare că el consideră matematica drept politică.

„Adică domnul Nichiforel vă face un calcul matematic, iar dumneavoastră spuneți că e politică”, a spus Cușnir.

Ion Lungu i-a răspuns că Dan Nichiforel putea face aceste calcule fără să-l întrebe pe el, dar că înțelege că acesta este rolul politicienilor din opoziție și nici nu se poate supăra pentru că la fel a făcut și el când era în opoziție.

Cușnir i-a reproșat primarului că a mințit spunând că toate taxele locale se indexează cu rata inflației pentru că inflația în România nu e de 44 la sută.

„Domnule consilier la salubritate e depășită cu mult rata inflației pentru că toate s-au mărit. Uitați-vă la taxa de depozitare. De-a lungu anului operatorii au venit cu actualizare de tarife conform legii”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de