În minivacanța de Revelion pompierii suceveni au intervenit la 275 de misiuni dintre care 16 incendii și 12 accidente rutiere


Intră acum și în grupul de

În perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, peste 150 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava au fost mobilizați 24 de ore pe zi și au efectuat un număr de 275 de misiuni specifice în sprijinul comunității.

Dintre acestea, 16 misiuni au vizat localizarea și lichidarea incendiilor, iar 12 au fost intervenții la accidente rutiere, salvând vieți și gestionând situații de criză.

Echipele SMURD au desfășurat 132 de misiuni, inclusiv acțiuni de recunoaștere în teren și monitorizare în zonele de competență, contribuind la asigurarea asistenței medicale de urgență.

De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat controale tematice inopinate la unități de turism și alimentație publică care au organizat evenimente de Revelion. Ca rezultat al acțiunilor de control, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 1.026.000 lei. În situații de încălcare gravă a cerințelor de securitate la incendiu, s-au dispus măsuri complementare, cum ar fi oprirea activității și sigilarea spațiilor pentru șase obiective cu profilul de activitate „turism” din județul Suceava.

Cu toate acestea, eforturile pompierilor nu se opresc aici. În perioada următoare, aceștia rămân mobilizați non-stop, asigurând gestionarea operativă a situațiilor de urgență și oferind un răspuns prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate și continuă să demonstreze angajamentul lor față de siguranța și binele comunității locale.


Intră acum și în grupul de