VIDEO//Amenzi de 45.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Suceava la Păltinoasa pentru abandonări de deșeuri


Intră acum și în grupul de

După ce News Bucovina a prezentat situația, Garda de Mediu Suceava a intervenit, miercuri, în cazul abandonării ilegale de deșeuri în comuna Paltinoasa

Astfel, după ce un material video alarmant a fost publicat pe pagina de Facebook a NewsBucovina.ro la data de 2 ianuarie 2024, evidențiind depozitarea neconformă a diverselor tipuri de deșeuri pe teritoriul comunei Paltinoasa, Garda de Mediu Suceava a acționat imediat, inițiind verificări amănunțite în zona indicată.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, rezultatele investigațiilor au relevat prezența unor depozitări neconforme de deșeuri în amestec, inclusiv deșeuri din construcții, obiecte voluminoase, deșeuri menajere și deșeuri reciclabile precum PET-uri, mase plastice și obiecte metalice. În consecință, Garda de Mediu Suceava a impus două sancțiuni contravenționale autorității administrației publice locale a comunei Paltinoasa, cu o valoare totală de 45.000 de lei, conform legislației actuale privind regimul deșeurilor.

Pe lângă penalități, au fost dispuse măsuri imediate de salubrizare a amplasamentului, cu obligația valorificării și/sau eliminării corespunzătoare a tuturor deșeurilor abandonate neconform.

Este important de menționat că, în momentul verificărilor pe teren din dimineața zilei de 3 ianuarie 2024, reprezentanții Primăriei comunei Paltinoasa au inițiat acțiuni de salubrizare, atât cu forțe proprii, cât și cu implicarea persoanelor beneficiare ale prevederilor Legii nr. 416/2001. Aproximativ 40 de persoane au fost observate colectând selectiv și separat deșeurile, evidențiind un efort comun pentru remedierea situației și menținerea unui mediu curat în comunitate.


Intră acum și în grupul de