Lungu nu mai crede în soluția parcului tehnologic de la Termica și vrea să scoată la licitație cele 155 de hectare de teren pentru dezvoltări industriale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că intenționează să scoată la licitație cele 155 de hectare de teren de la Termica în vederea dezvoltării unor investiții industriale.

El a spus în conferință de presă că la Termica intenția era de folosire a terenului pentru un parc tehnologic, dar că mai bine scoate terenul la licitație.

„Nu prea au succes aceste parcuri tehnologice. Ne uităm și în alte părți”, a spus Lungu.

Primarul a precizat că după ce se închide procesul privind falimentul Termica intenționează să fie făcute unele dezvoltări comerciale de afaceri pe principiul celei de la Bioenergy.

El a spus că, de exemplu, Primăria Suceava pune la dispoziție 10 ha de teren să se facă o fabrică de conductori și se face licitație publică.

„Mai degrabă se poate valoriza așa. Vom lotiza cele 155 de hectare și le vom scoate la licitație pe sistemul Bioenergy, unde am pus la dispoziție 5 hectare și s-a construit Bioenergy. Tot așa vrem să facem mai multe dezvoltări industriale acolo și eu cred că este mai eficient așa”, a spus Lungu.

El a precizat că potențialii investitori au ca primă solicitare terenul pentru dezvoltarea unei capacități de producție.

„Toți investitorii care vin, prima condiție care o pun este dacă avem teren. Da, uite că avem teren. Facem licitație transparentă așa cum am făcut la Bioenergy să facem niște dezvoltări industriale acolo”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de