Situație critică la UPU-Suceava din cauza numărului mare de prezentări, a numărului redus de medici și a spațiului insuficient


Intră acum și în grupul de

Sindicatul Ambulanța Suceava a tras un semnal de alarmă asupra situației de criză cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Suceava, unde, până joi seara la ora 19:23 au fost consultați deja 1238 de pacienți de la începutul anului în condițiile în care  UPU-Suceava se confruntă cu o subdimensionare a personalului medical, având doar 2 medici de gardă.

„Oameni buni, sunt doar 2 medici de gardă… ce vreți să facă?”, se arată într-o postare a Sindicatului Ambulanța Suceava.

Situația se agravează deoarece spațiul UPU este insuficient, iar numărul mare de prezentări la UPU indică o deficiență semnificativă în sistemul de Medicină de Familie.

Sindicatul îndeamnă populația să inițieze o petiție pentru mărirea spațiului UPU prin utilizarea clădirii ambulatoriului, care stă nefolosită 16 ore pe zi, și pentru creșterea personalului medical. De asemenea, se subliniază eforturile notabile ale asistentei de la Triaj, care a reușit să mențină un comportament profesionist și să rămână dedicată pacienților, în ciuda presiunii crescânde.

„Să fim un pic mai responsabili și să folosim serviciul de urgență doar la nevoie”, este apelul Sindicatului, evidențiind că mulți pacienți se îndreaptă către UPU pentru probleme de sănătate tranzitorii și ușoare, blocajul în UPU putând afecta grav abilitatea sistemului de a gestiona urgențele reale.


Intră acum și în grupul de