VIDEO//Zece bărbați reținuți de polițiști pentru implicarea într-un scandal cu pari și furci la Șcheia


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Secția de Poliție Rurală Șcheia au reținut 10 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, implicați într-un scandal ce a avut loc în comuna Șcheia. Evenimentul a fost sesizat la data de 2 ianuarie 2024, ora 13:03, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, de către o femeie care a relatat comportament agresiv și scandal pe strada Fierăriei din Șcheia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, echipajele de intervenție s-au deplasat rapid la fața locului și au aplanat conflictul, constatând că un grup de bărbați, având asupra lor obiecte contondente, respectiv pari din lemn și furci, au provocat scandal și au amenințat cu violența un alt grup de tineri aflați în apropierea locuinței soacrei lor. Situația a escaladat atunci când agresorii au intrat în curtea locuinței victimelor, continuând să se manifeste agresiv și să arunce cu pietre.

În urma plângerilor depuse de persoanele vătămate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „amenințare” și „violare de domiciliu”. Ulterior, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au fost identificate și documentate activitățile infracționale ale celor implicați în scandal.

La finalul anchetei, pe baza ordonanței confirmate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus urmărirea penală pentru un număr de 14 persoane implicate în incident. Dintre acestea, 10 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzațiile de „amenințare”, „violare de domiciliu” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Aceștia au fost transferați și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Polițiștii au subliniat că au toleranță zero față de cei care încalcă legea prin acte de violență și infracțiuni, iar măsurile aplicate au fost conforme cu pericolul social al faptelor și gradul de participație penală și reafirmă angajamentul de a acționa cu fermitate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, reamintind cetățenilor că comportamentele antisociale nu vor fi tolerate și vor fi sancționate conform legislației în vigoare.


Intră acum și în grupul de