Ion Lungu spune că bugetul local pentru 2024 e mai mic cu 10 la sută față de 2023, dar crește salariile din Primărie în medie cu cinci la sută


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune o majorare medie de 5 la sută a salariilor din Primăria Suceava ceea ce va duce la menținerea cheltuielilor de personal la nivelul anului 2023, deși bugetul local pentru anul 2024 este cu zece la sută mai mic.

„Cheltuielile de personal vor fi la fel ca anul trecut. Noi am redus 80 de posturi la Primărie, iar banii care i-am economisit de acolo vrem să facem, conform legii, creșterea salariilor cu 5 la sută la salariații din Primărie. Vreau să vă spun că dacă șefii, primarul, au salarii bune sunt salariați care câștigă în mână 2900 de lei, 1900 de lei la cei care sunt referenți cu studii medii sau 2400 de lei cei care sunt la faza de debut cu studii superioare”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că în aceste condiții vrea să facă o creștere medie de cinci la sută a salariilor și că a cerut Serviciului Resurse Umane să facă simulări astfel încât să fie crescute mai mult salariile mici și mai puțin salariile mari.

Potrivit primarului, în Primăria Suceava circa 20 de angajați au salariul minim pe economie.

Întrebat dacă economia de care vorbește că a fost făcută la fondul de salarii este doar aparentă deoarece au fost desființate doar posturile neocupate, Lungu a precizat că în bugetul anului trecut au fost fundamentate și posturile neocupate.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că potrivit primei simulări, bugetul local pentru anul 2023 este de 889,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă 89,99 la sută față de bugetul anului trecut.


Intră acum și în grupul de