CJSU Suceava a abordat problema deszăpezirii pe drumurile secundare și îndepărtarea țurțurilor de gheață


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit într-o ședință în format restrâns pentru a discuta modul de intervenție în condițiile în care se prognozează în lunile ianuarie și februarie precipitații abundente și viscol, dar și temperaturi scăzute.

Potrivit Prefecturii Suceava, în contextul avertismentelor emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru lunile ianuarie și februarie, referitoare la posibile fenomene meteorologice periculoase, precum precipitații abundente și temperaturi scăzute, Instituția Prefectului din Suceava a găzduit o ședință de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței restrânse, au fost discutate și adoptate măsuri esențiale pentru a face față posibilelor situații critice ce pot afecta populația. Printre problemele abordate se numără:

  1. Utilizarea sistemului RO – ALERT pentru transmiterea rapidă a mesajelor: Comitetul a luat decizia de a utiliza sistemul RO – ALERT pentru a comunica populației eventuale restricții de circulație și informații esențiale legate de condițiile meteorologice periculoase.
  2. Suplimentarea personalului și a mijloacelor de patrulare în municipiul Suceava: În vederea depistării și asigurării asistenței persoanelor fără adăpost, care ar putea fi afectate de hipotermie, s-a hotărât suplimentarea resurselor umane și a mijloacelor de patrulare în municipiul Suceava.
  3. Reevaluarea spațiilor de adăpost la nivelul întregului județ: Comitetul a decis să efectueze o reevaluare a tuturor spațiilor disponibile pentru a adăposti persoanele în caz de viscol, asigurându-se că acestea sunt pregătite corespunzător.
  4. Deszăpezirea căilor de acces secundare și îndepărtarea țurțurilor de gheață: Măsuri proactive au fost luate pentru deszăpezirea căilor de acces secundare în zonele locuite și îndepărtarea țurțurilor de gheață, asigurând astfel siguranța traficului.
  5. Asigurarea permanentă a presiunii și debitului pe rețelele de distribuție a apei: În conformitate cu reglementările în vigoare, s-a subliniat importanța asigurării permanente a presiunii și debitului pe rețelele de distribuție a apei, echipate cu hidranți de incendiu exteriori.


Intră acum și în grupul de