Președintele ATM Bucovina, Alin Crețu, anunță că transportatorii suceveni sunt pregătiți să meargă și ei la București și a denunțat manipulările din spațiul public: Noi nu de dorim să facem haos. Am fost ascultați, dar ne dorim să fie puse în aplicare și soluțiile


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Alin Crețu, președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri (ATM) Bucovina, a declarat, luni, că transportatorii suceveni sunt pregătiți să meargă la București pentru discuții legate de problemele lor și a arătat că în ultimele cinci zile de proteste au fost manipulări și dezinformări.

El a spus că cerințele lor sunt normale, dar sunt greșit interpretate în spațiul public.

Alin Crețu a arătat că se interpretează transportatorii cer eliminarea rovignetelor în condițiile în care ei au cerut să nu plătească taxa de drum pe perioada cât stau în vămi.

„Cerem eliminarea rovignetelor când stăm în vamă trei zile. Noi nu vrem să plătim rovingeta când stăm în vamă și facem 2 km pe zi și cerem eliminarea camerelor CNAIR și a amenzilor aplicate pentru lipsa rovignetei pe câțiva kilometri de drum din zona de frontieră”, a spus liderul transportatorilor suceveni.

El a mai spus că nu se cere eliminarea cântarelor, ci doar eliminarea lor din punctele de trecere a frontierei doar pentru a fluidiza traficul pentru că România nu este în spațiul Schengen.

Alin Crețu a mai arătat că și în ceea ce privește RCA, transportatorii au demonstrat la ASF că este aplicat un tarif RCA din care doar 25 la sută din costuri au efectiv daunalitate, iar restul e profit și alte cheltuieli.

„Sunt desemnat de transportatorii care au ieșit în stradă la Suceava să vorbesc în numele lor și asta este realitatea. Noi nu de dorim să facem haos. Am fost ascultați, dar ne dorim să fie puse în aplicare și soluțiile. Dacă cineva crede că noi vrem să blocăm, să răsturnăm, nu, protestăm. Majoritatea dintre noi suntem administratori de firme și suntem oameni responsabili, decenți. Nu vrem să blocăm pe cineva, să încurcăm pe cineva. Suntem pregătiți să plecăm la București și le transmit colegilor noștri care sunt în stradă a șasea zi că suntem alături și suntem pregătiți”, a spus Alin Crețu.

El a vorbit despre manipulare și dezbinare pe perioada acestui protest.

„Până acum am fost dezbinați și manipulați”, a spus Alin Crețu care a arătat că despre protestul transportatorilor s-au spus foarte multe prostii.


Intră acum și în grupul de