Protestatarii din PTF Siret permit ieșirea din țară a TIR-urilor, dar în continuare nu se permite intrarea în România a TIR-urilor dinspre Ucraina


Intră acum și în grupul de

Protestatarii din Vama Siret au permis, miercuri dimineața, unui număr de zece camioane să intre în Ucraina, dar în continuare pe sensul de intrare în țară nu este permisă intrarea niciunui autocamion.

Potrivit unor surse, protestatarii au fost de acord să permită ieșirea din România prin PTF Siret a unui număr de 10 camioane pe oră.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, a declarat pentru News Bucovina, că ân PTF Siret s-au prezentat pe sensul de ieșire 10 camioane.

„Avem pe artera de ieșire 10 camioane pentru care se fac fromalități de control”, a spus sursa citată.

Ea a precizat că nu are cunoștință de negocieri între protestatari și șoferii de TIR-uri care așteaptă să iasă din România prin PTF Siret.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a menționat că pe sensul de intrare în țară traficul e întrerupt de luni de la ora 16:15.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu, a declarat că începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activității de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina.

„În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”, a menționat Botezatu.

E a precizat că la manifestarea spontană de protest a fermierilor și transportatorilor din județul Suceava, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret, sunt prezente 52 de tractoare, 6 tiruri, 15 autoturisme și aproximativ 100 de persoane.


Intră acum și în grupul de