Masa Rotundă „Despre Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”, la Suceava: Colaborare Intensificată între Universitățile „Ștefan cel Mare” și Universitatea de Stat din Moldova


Intră acum și în grupul de

Ieri, 16 ianuarie, Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova au organizat o masa rotundă deosebită la Suceava, având ca temă centrală „Spațiul Românesc, între Istorie și Geopolitică”. Această inițiativă face parte dintr-o serie extinsă de colaborări didactice și științifice între cele două instituții de învățământ superior.

Printre colaborările notabile enumerate se numără derularea unor programe de masterat în regim cu dublă diplomă în domeniul Istorie și Geografie, organizarea în comun a practicii de specialitate și, în acest an, organizarea concertată în cele două orașe a prestigiosului Congres al istoricilor români.

Manifestarea a fost onorată de prezența unor personalități academice importante, printre care s-au numărat prof. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, lector univ. dr. Igor Bercu, decanul Facultății de Istorie și Filosofie, prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, dar și  prof. univ. dr. Florin Pintescu, decanul Facultății de Istorie și Geografie. Alături de aceștia, au participat și alte cadre didactice remarcabile de la cele două universități.

Studenții înmatriculați la programul de masterat „Istorie: permanențe, interferențe și schimbare” au fost printre cei mai importanți beneficiari ai acestei colaborări, contribuind la schimbul de cunoștințe și experiențe.

În cea de-a doua parte a zilei, participanții, atât gazdele cât și invitații, au avut ocazia să participe la o aplicație practică la Mănăstirea Râșca, monument de referință pentru istoria comună a celor două maluri ale Prutului.

Acest eveniment deosebit reprezintă o nouă etapă în consolidarea legăturilor între profesorii și studenții celor două universități, deschizând calea către proiecte viitoare menite să întărească colaborarea și schimbul de cunoștințe între cele două instituții de învățământ superior.


Intră acum și în grupul de