Forțele de ordine au deblocat Vama Siret, iar TIR-urile din Ucraina intră în țară


Intră acum și în grupul de

Forțele de ordine au deblocat vineri seara Vama Siret după o intervenție a unor trupe de jandarmi și echipaje de poliție.

TIR-urile care așteptau să intre în România sunt conduse cu antemergător pe traseul Negostina- Calafindești-Dărmănești de unde continuă pe drumul european.

Susținători ai protestatarilor care veneau spre Vama Siret pentru a se alătura protestului nu sunt lăsați să intre în zona respectivă.

Jandarmii spun că manifestarea nu mai are caracter de protest spontan și că pentru a fi legală trebuie să fie autorizată.

Fermierilor și transportatorilor li s-a transmis să-și ia utilajele și camioanele din zona în care blocau drumul, în caz contrar urmând să fie amendați.

Protestatarii au început să plece și au spus că nu se pot pune cu două sute de jandarmi.

„A câștigat mafia! Când au infracțiuni în fond forestier nu vin atâția jandarmi. Treceau camioane de Ucraina și râdeau șoferii de noi. Ați înghețat ca fraierii degeaba aici”, a spus un protestatar.

„Am fost vânduți de Iude. Au venit să ne scoată ca pe niște sclavi. Am deranjat că s-au blocat niște TIR-uri ale unor șmecheri”, a spus alt protestatar.

Alt protestatar a spus că au fost cu bun simț și nu s-au comportat agresiv și că urmează să obțină autorizație pentru protest.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că Ambasadei Turciei la București a reclamat autorităților că în PTF Siret câteva sute de camioane înmatriculate pe numele unor transportatori turci sunt blocate din cauza protestelor care au loc în România în vamă.


Intră acum și în grupul de