O nouă pistă în cazul dispariției Andreei Rabciuc, campioana de tir legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, după descoperirea cadavrului unei fete într-o casă părăsită


Intră acum și în grupul de

Autoritățile italiene iau în calcul o nouă pistă în cazul dispariției Andreei Rabciuc, campioana de tir legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, în vârstă de 29 de ani, dispărută la 12 martie 2022 după o petrecere într-o casă de la țară după ce un cadavru al unei tinere, într-un stadiu avansat de descompunere, a fost găsit într-o casă părăsită nu departe de locul dispariției și aproape de Via Montecarottese.

Andreea Rabciuc a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani.

Potrivit Cronache Marche, hainele găsite ar fi compatibile cu cele ale fetei de origine română, care locuia în Vallesina cu mama ei, dar pentru a avea certitudinea că acest cadavru este al Andreei, vor trebui efectuate cercetări și investigații de către anchetatori.

Sursa citată reamintește că în data de  12 martie 2022, tânăra se certase cu prietenul ei, Simone Ligresti, în vârstă de 27 de ani, și părăsise petrecerea din casa de la țară, unde erau prezenți o prietenă și proprietarul clădirii, iar apoi, urmele ei s-au pierdut. Singurul suspect în acest caz a fost chiar prietenul tinerei românce.

Cu ceva timp în urmă, în noiembrie, s-a ridicat ipoteza unei piste la Roma: un schelet a fost găsit în Roma, în zona Pigneto, iar colierul și hainele de femeie lângă rămășițe au sugerat inițial că ar putea fi vorba despre Andreea, dar analiza ADN-ului a respins această ipoteză.

Corriere della Sera scrie că Andreea Rabciuc a dispărut în munții Montecarotto și că acum cadavrul unei tinere, în stadiu avansat de descompunere, a fost găsit într-o zonă învecinată. Castelplanio este la doar un kilometru distanță, așa că anchetatorii au asociat imediat numele Andreei cu cadavrul. La fața locului se aflau carabinierii, procurorul Irene Bilotta și avocatul Giuliani, avocatul singurului suspect, Simone Gresti, prietenul fetei.

Conform versiunii oficiale, în zorii zilei de 12 martie 2022, Andreea ar fi avut un conflict cu prietenul ei, Simone Gresti, și ar fi plecat singură și fără bani pe drumul Montecarottese, lăsându-și telefonul în mâinile lui Gresti, singurul suspect acuzat de răpire și ulterior de trafic de substanțe stupefiante. Din acea noapte căutările tinerei romance nu s-au oprit niciodată, iar în aprilie, judecătorul de instrucție a acordat o prelungire de 18 luni pentru investigațiile conduse de procurorul Irene Bilotta.

Mama fetei de 27 de ani a continuat să spera. Ultimul ei mesaj pe Facebook datează din 7 decembrie, în ziua de naștere a Andreei: „Astăzi ai 29 de ani, îți sărbătorești ziua iubirea mea! – a scris mama, Georgeta Cruceanu – Este a doua ta aniversare fără tine. Nu trece o oră fără să mă gândesc la tine. Uneori îmi închipui că ești fericită, că ți-ai refăcut o viață departe de mizeria în care ai ajuns, departe de persoanele inutile de care te-ai legat. Apoi, însă, trebuie să mă confrunt cu realitatea. Este imposibil să nu dau de tine de aproape doi ani. Este imposibil și mă cuprinde disperarea. Cer celor care au auzit vreo veste de la cei interesați să-și elibereze conștiințele și să spună întregul adevăr. Spuneți cum s-au întâmplat lucrurile și ce s-a întâmplat cu fiica mea! Nesiguranța macină sufletul. O zi, poate, veți fi și voi părinți și veți înțelege ce înseamnă să suferi pentru copii. La revedere, Andreea, mama ta speră să te îmbrățișeze curând! La mulți ani oriunde te-ai afla, iubirea mea!”


Intră acum și în grupul de