Femeie tâlhărită în propria locuință din Siminicea de trei tineri care și-au acoperit fețele cu tricouri. Poliția i-a reținut în scurt timp


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au intervenit cu operativitate și eficiență pentru reținerea a trei tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării asupra unei femei vârstnice, în satul Siminicea.

Fapta a avut loc în seara de 25 ianuarie 2024, în jurul orei 22:00, când o femeie în vârstă de 75 de ani a fost victima unei tâlhării calificate în propria sa locuință. Agresorii, mascați cu tricouri care să le acopere fețele și folosindu-se de amenințări cu acte de violență, au reușit să sustragă o sumă de 380 de lei și un telefon mobil.

În fapt, s-a stabilit că la data de 25.01.2024, în jurul orei 22:00, cei trei s-au deplasat la locuința femeii la propunerea unui tânăr de 27 de ani cu intenția de a o deposeda pe femeie de sumele de bani pe care le avea. Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate pentru a-și ascunde fizionomia feței după care au bătut la ușa victimei, au pătruns în imobil unde, sub amenințarea unui cuțit, au determinat persona vătămată să le predea  suma totală de 380 de lei. La plecarea din imobil, bărbatul de 27 ani a luat telefonul victimei pentru ca aceasta să nu poată alarma pe cineva.

Ulterior, cei trei s-au deplasat în zona centrală a comunei Siminicea, au împărțit banii, iar tânărul de 27 de ani s-a deplasat la o unitate hotelieră din municipiul Suceava, unde a și fost identificat de polițiști, fiind reținut și preluat în custodie pentru cercetări. De asemenea, cu operativitate, au fost localizați și reținuți și ceilalți doi tineri pe raza comunei Siminicea.

Polițiștii au fost sesizați de către ginerele victimei, iar în mai puțin de trei ore de la primirea sesizării, au reușit să identifice și să rețină cei trei suspecți. Cu toate că aceștia încercaseră să-și ascundă identitatea și fizionomia în timpul comiterii faptei, prin metode investigative și criminalistice, polițiștii au reușit să strângă suficiente probe pentru a-i identifica.

Tinerii bănuiți de comiterea tâlhăriei sunt un minor de 14 ani și doi tineri de 19 și 27 de ani. După administrarea materialului probator, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar față de cei doi tineri de 19 și 27 de ani s-a luat măsura reținerii preventive pentru 24 de ore. Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Polițiștii subliniază că vor continua să acționeze cu fermitate maximă împotriva comportamentelor de tip antisocial care afectează siguranța cetățenilor. Toleranța zero față de cei care încalcă și desconsideră legea prin acte de violență și infracțiuni rămâne o linie directoare în acțiunile autorităților, cu scopul de a asigura ordinea și liniștea publică, arată purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava.


Intră acum și în grupul de