Ion Lungu nu vrea să mai răspundă în legătura cu numirea nepotului arhitect-șef al orașului: Niciodată nu mai răspund la acest subiect


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că protestul AUR de duminică din fața sediului Primăriei nu a venit cu soluții, ci cu multă gălăgie, motiv pentru care liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a inițiat organizarea unui miting împotriva extremismului.

„Știm strategia celor de la AUR, știm pe cine simpatizează. Ați văzut că Rusia și-a băgat coada prin toată Europa democrată, modernă și cam același lucru încearcă să se întâmple și la noi”, a spus Lungu care a adăugat că „acest bulgăre de zăpadă trebuie gestionat din fașă”.

Întrebat dacă există vreo legătură între acțiunile Rusiei și faptul că protestatarii erau nemulțumiți că primarul Ion Lungu și-a numit nepotul arhitect șef, primarul a răspuns că nu a făcut un lucru ilegal.

„Nu lucrez electoral. Mulți mi-au spus cât am pierdut, că am pierdut alegerile. Cum va vrea Dumnezeu, așa va fi. Eu văd partea plină a paharului. Este un arhitect-șef tânăr, cu viziuni moderne, apreciat în lumea arhitecților din Suceava. Singurul lui păcat e că e nepotul meu”, a spus Lungu.

Primarul a reiterat că nepotul lui ar fi avut contribuții esențiale la PUG și GIS Urban, în condițiile în care aceste lucrări au fost câștigate de firme private care au fost plătite de municipalitate.

„Niciodată nu mai răspund la acest subiect”, a spus Lungu care a spus că vrea să încheie discuția făcând ultimele precizări pe această temă.

„Este o decizie pe care mi-am asumat-o, mi-o asum. El îndeplinește condițiile de un an de zile să fie arhitect șef. Nu i-am făcut niciun favor. Nu erau zece în Primărie care să îndeplinească condițiile de arhitect-șef și l-am pus pe el. Singurul arhitect care era vechi în Primărie și îndeplinește condițiile, era el. Că întâmplător e nepotul meu, mi-am asumat-o. M-am consultat și la Ministerul Dezvoltării, nu e niciun fel de incompatibilitate. Rămâne partea morală. Nu cred că dacă e nepotul meu trebuie să fugă din țară”, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de