Amendă de 50.000 de lei pentru o firmă care a lărgit la Oniceni drumul dintre o stație de sortare și de exploatare a pietrișului din albia râului Moldova


Intră acum și în grupul de

Comisarii de mediu suceveni au amendat cu 50.000 de lei o firmă care a executat lucrări într-o arie protejată fără aviz.

Astfel, urmare a unei sesizări transmise la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava privind activitatea de extracție a pietrișului, nisipului, argilei și a altor resurse naturale pe raza localității Oniceni din comuna Forăști, în data de 29.01.2024 s-a efectuat un control comun la care au participat comisari ai G.N.M.-C.J. Suceava, reprezentanți ai SGA Suceava și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Suceava.

La fața locului s-a constatat că un operator economic a executat lucrări de amenajare a zonelor de refugiu (alveole rutiere) și de lărgire (pe ambele laturi) a drumului existent dintre stația de sortare și perimetrul de exploatare deținut pe râul Moldova, fără avizul administratorului ariei  naturale protejate ROSAC0363 Râul Moldova între Oniceni și Mitești (ROSCI0363).

În acest caz societatea care a executat lucrările menționate a fost sancționată contravențional de către G.N.M.-C.J. Suceava cu amendă în valoare de 50.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei salbatice .


Intră acum și în grupul de