Garda de Mediu Suceava a aplicat în luna ianuarie amenzi de aproape 220.000 de lei, iar într-un caz a dispus suspendarea temporară a activității


Intră acum și în grupul de

În prima lună a anului 2024, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a desfășurat o activitate susținută pentru monitorizarea și controlul mediului înconjurător. Echipa de inspectori a efectuat un număr total de 104 de inspecții, cuprinzând atât verificări planificate, cât și intervenții neplanificate.

Dintre acestea, 87 de inspecții au fost orientate către controlul poluării industriale, evidențiind responsabilitatea și implicarea instituției în menținerea calității mediului în sectorul industrial. În paralel, au fost efectuate 17 inspecții în domeniul controlului biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate, subliniind preocuparea pentru conservarea diversității biologice și protejarea habitatelor naturale.

Desfășurând 3 controale planificate și 101 neplanificate, Garda de Mediu Suceava a intervenit în diverse situații, inclusiv cele semnalate de autosesizarea instituției sau ale cetățenilor prin intermediul petiții/reclamații (32 de inspecții). De asemenea, au fost efectuate 7 controale tematice/dispuse de Comisariatul General al GNM, în cadrul strategiilor și priorităților naționale.

Totodată, au fost efectuate 60 de inspecții cu alte autorități, în principal împreună cu reprezentanții Biroului Vamal de Frontieră Siret, în special în Punctul de trecere a frontierei Siret.

În urma constatării neconformităților, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale principale, sub forma a 9 amenzi în valoare totală de 218.000 lei și 5 avertismente. De asemenea, s-a emis o sancțiune contravențională complementară – suspendarea temporară a activității, ca măsură corectivă în conformitate cu reglementările în vigoare.


Intră acum și în grupul de