Agricultorii și transportatorii suspendă protestele după ce au încheiat un acord cu premierul Marcel Ciolacu


Intră acum și în grupul de

Unul dintre reprezentanții agricultorilor protestatari, Dănuț Andruș, fermier din Botoșani, a prezentat, vineri, acordul încheiat între reprezentanții protestatarilor din domeniul agricol și al transporturilor și reprezentanții Guvernului României

Astfel, potrivit acordului semnat de Marcel Ciolacu având în vedere propunerile formulate de reprezentanții protestatarilor din domeniul agricol și transporturilor s-a convenit constituirea unui Comitet Interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, prin decizia Prim-Ministrului, cu participarea ministerelor cu responsabilități în soluționarea revendicărilor înregistrate la CPM cu nr. 794/02.02.2024

La nivelul fiecărui minister implicat, prin ordin al ministrului, se desemnează un Secretar de Stat responsabil cu gestionarea aspectelor semnalate de reprezentanții protestatarilor. Secretarul de Stat desemnat este membru de drept în Comitetul Interministerial.

La lucrările Comitetului vor participa și reprezentanții asociațiilor profesionale din agricultură și transporturi, ai fermierilor transportatorilor neafiliați și alți reprezentanți îndreptățiți.

Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și pentru redactarea unor propuneri pentru strategia privind sectoarele economice în discuție.

Termen pentru emiterea deciziei de constituirea a Comitetului interministerial este 5 februarie 2024.

„În baza prezentului acord, semnatarii prezentului și reprezentații acestora din teritoriu vor încheia acțiunile de protest”, se arată în finalul documentului.

Reamintim că transportatorii și agricultorii au declanșat în 10 ianuarie proteste, iar mai multe zile au blocat intrarea în țară a TIR-urilor din Ucraina prin PTF Siret.


Intră acum și în grupul de