Ion Lungu, contrazis cu măsurători de un locuitor de pe strada Traian Popovici: Dacă s-ar dori, se poate amenaja strada pe o lățime de minim 285 cm cu o singură bandă de mers cu sens unic


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu, care a declarat, miercuri, în conferința de presă că nu poate obține aviz de la Poliție și ISU pentru asfaltarea străzii respective pentru că are o lățime de doar 2,5 metri.

Ion Lungu a dat vina pe cei care locuiesc pe respectiva stradă că au intrat cu câte un metru în drum, în loc să se retragă în curte.

„Suntem într-o situație delicată, blocată”, a spus primarul.

Un locuitor al Sucevei de pe strada Traian Popovici l-a contrazis însă pe primar.

Într-un mesaj transmis News Bucovina acesta arată că strada are o lățime de 385 cm la care se mai pot adauga încă 50 de cm dacă s-ar trage pe o porțiune de 150-200 m cablurile prin pământ.

„Problema pe stradă este doar la intrare pe o porțiune de 150-200 m din cei 1300 m cât cred că are strada cu adevarat, deoarece s-au dat autorizații tot de către Primărie să se construiască acolo casele în drum cu foarte mulți ani în urmă”, a scris suceveanul.

El a explicat că strada ar avea o lățime totală de 435 de cm din care, dacă s-ar lăsa 75 cm pe fiecare parte, ar mai rămâne 285 cm suficient încât să se facă o singură bandă de mers cu sens unic.

Mai mult, acesta spune că ar trebui să fie interzisă staționarea pe strada Eroilor la intersecția cu strada Traian Popovici pentru a se asigura inclusiv accesul autospecialelor de pompieri.

„Prin urmare, pe principiul „mi se rupe”, speța drumului Traian Popovici este definiția perfectă a proastei administrări a unui drum public din municipiul Suceava unde locuiesc mult peste 150 de familii cu copii care merg prin noroi la școală. Dacă Primăria nu este capabilă, să ne doneze nouă strada și ne ocupăm noi de ea”, a concluzionat suceveanul.


Intră acum și în grupul de